ПОДІЯ
Тиждень фізики та географії
19.02.2020
Тиждень фізики та географії
Відкривати навчальні предмети з іншого боку допомагають традиційні тижні наук. І ось в лютому прийшла черга фізики та географії. Активну участь у підготовці та проведенні заходів взяли учні 7 – 10 класів.

У 7-а та 8 класах були проведені узагальнюючі змагання з тем «Австралія» та «Внутрішні води України». Учні пригадали рекорди природи, розгадували кросворди, показали знання теоретичних понять, цілком впоралися з подорожжю по карті тощо.

Роз’яснювальну роботу з профілактики алергії в 1 класі провела учениця 10 класу Дружина Вероніка. Для учнів 8-9 класів та вчителів учні 10 класу провели захід «Годинні пояси». Учні розповіли про С. Флемінга, якому належить ідея розподілу Землі на годинні пояси, роботу Гринвічської обсерваторії, застосування літнього часу у країнах світу Звісно ж, розв’язували задачі, застосовуючи приклади власних подорожей, ділились своїми враженнями.

Для 7-а та 7-б класів учні 9 класу представили проект «Оптичні ілюзії» та познайомили з практичним застосуванням оптичних ілюзій в одязі. А у 8 класі були проведені уроки-практикуми з теми «Електричний струм».

У всьому світі спостерігається дефіцит фахівців з технічних напрямків, попит на них росте набагато швидше, ніж на інші спеціальності, саме тому, у відповідь на виклики часу, природничі науки у поєднанні із STEAM-освітою виходять на перший план. Школа надалі планує як оновлення методик викладання природничих наук, так і широке впровадження інноваційних технологій.

Фотозвіт: http://gymnasium.com.ua/school_life/photo/458/