ПОДІЯ
Перемоги учнів у районному конкурсі МАН
30.01.2020
Перемоги учнів у районному конкурсі МАН
Існує думка, що саме в школах зароджуються основи академічної науки і майбутніх інноваційних відкриттів.
Вже кілька років на базі «Міжнародної школи Глобус» успішно функціонує учнівське науково-дослідне товариство 9-11 класів, яке під керівництвом наших вчителів проводить цікаві дослідження в таких секціях як "англійська мова", "французька мова", "німецька мова", "історія України" та "всесвітня історія", "правознавство" тощо.

Роботи наших учнів постійно отримують призові місця на районному та міському етапах конкурсу-захисту робіт Малої академії наук. Цього навчального року наші учні представили на конкурс 15 наукових робіт і отримали 14 призових місць. Юні дослідники отримали схвальні відгуки від конкурсних комісій і багато хто рекомендований до захисту на міському рівні.

Отже, давайте привітаємо наших учнів. І місце - учениця 11 класу Поліна Мотчана (всесвітня історія), дослідження "Підкуп виборців в Давньому Римі (V ст. до н.е. – ІІ ст. н.е.".
І місце - учениця 10 класу Вероніка Дружина (медицина) з темою: "Вплив компонентів природи на здоров’я людини. Алергія – хвороба ХХІ століття". Підкреслимо, що цього року ми вперше брали участь в секції "медицина".
І місце - учениця 10 класу Катя Шичінова (всесвітня історія), тема дослідження "Емоційний інтелект президента США Джона Кеннеді як фактор успіху його політичного курсу".

ІІ місце - учениця 9 класу Анастасія Васильковська ("біологія людини"), тема дослідження "Небезпечні мікроорганізми в побуті людини".

ІІ місце - учениця 10 класу Вероніка Дружина (всесвітня історія) з темою "Мала Антанта в системі європейських міжнародних відносин 1918-1925 рр.".
ІІ місце - учениця 11 класу Влада Демченко (історія України), тема дослідження: "Жіночі журнали в Українській РСР як форма дозвілля та пропаганди".
ІІ місце - учень 10 класу Борислав Острецов (екологія) з темою "Нові технології переробки твердопобутових відходів".
ІІ місце - учень 10 класу Іван Комаров (історія України) з темою: "Балто-Чорноморська вісь як альтернатива України у відносинах з країнами Центрально-Східної Європи".
ІІ місце - учень 10 класу Борислав Острецов (соціологія) з темою "Пропаганда як форма інформаційно-психологічного впливу на масову свідомість".

ІІІ місце отримали учні Олександр Райніке (10 клас), Єлизавета Андреєва (10 клас), Анастасія Васильковска (9 клас), Анна Абрамова (10 клас), Вероніка Дружина (10 клас) в секціях "історія України" та "англійська мова". Як бачимо, деякі учні представили по 2 і навіть 3 дослідження.

Вітаємо учнів та наукових керівників. Вдячні батькам за терпіння та тішимось від наших спільних перемог! Попереду міський етап захисту!