ПОДІЯ
День української писемності
14.11.2017
День української писемності
9 листопада учні "Міжнародної школи Глобус" долучилися до святкування Дня української писемності. Протягом дня ми мали можливість взяти участь у кількох заходах. День розпочався українськими піснями й літературно-музикальною композицією для початкової й середньої ланки, де звучали розповіді про історію заснування свята, демонструвався відеоряд про Україну та українців, йшлося про унікальність нашої мови.

О 12 годині усі учні з 5 до 11 класу писали радіодиктант національної єдності, який транслювався в прямому ефірі каналу «UA: Культура». Це була незабутня атмосфера творчого піднесення, бо ми вперше приєдналися до такого марафону грамотності. Пряме включення з кількох студій України створило відчуття єднання й особливу відповідальність кожного за виконувану справу.

Завершився день майстер-класом з культури мовлення. Присутні учні, вчителі тренувалися правильно наголошувати слова, добирати граматичні форми, редагувати речення. Учні 8, 9, 10 класів продемонстрували власну творчість: фрази-запам’яталки наголосів, жартівливі віршики-винятки з правил, навіть презентували анімацію, виконану власноруч.

Це свято ще раз засвідчило, що ми відчуваємо себе справжніми українцями й пишаємося цим!

Більше фотографій зі святкування за посиланням: http://gymnasium.com.ua/school_life/photo/370/