ПОДІЯ
Круглий стіл з електронної демократії
13.10.2017
Круглий стіл з електронної демократії
В рамках Європейського тижня місцевої демократії 12 жовтня 2017 року на базі Globe International School (ЗНЗ «Міжнародна школа Глобус») в Деснянському районі відбувся круглий стіл «Демократія участі і громадянська культура: сучасні електронні та виборчі механізми».

Присвячений він був таким інноваційним явищам сучасності як електронна демократія та електронне голосування на виборах. Актуальності заходу додало рішення Кабінету Міністрів України від 20 вересня цього року про схвалення Концепції розвитку електронного урядування в Україні.

Впровадження електронного урядування, механізмів електронної демократії є одним з основних факторів забезпечення успішності реформування та підвищення конкурентоспроможності країни і спрямоване на реалізацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Молоде покоління українців, що зараз навчається у школах та через пару років вступить у свідоме громадське життя, повинно оволодіти всіма доступними інформаційно-комунікативними інструментами залучення до державотворення та місцевого самоврядування.

Організаторами виступило Управління освіти Деснянської в м. Києві районної державної адміністрації та адміністрація Globe International School. На круглий стіл завітали заступники директорів, вчителі правознавства та 53 учня старших класів шкіл району. Захід розпочався з привітального слова начальника районного навчально-методичного центу Т.М. Федини та директора «Міжнародної школи Глобус» Д.В. Савченко.

На круглому столі говорили про практику електронного голосування в різних країнах світу, стан електронної демократії в Україні, електронні петиції та портал «Е-місто», різноманітні онлайн-ініціативи тощо.

Під час панельної дискусії виступили політологи, аналітики та експерти з електронної демократії, в тому числі міжнародні фахівці, що представляли Центр розвитку інновацій Києво-Могилянської академії, Лабораторію електронної демократії ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»; Центр управління навчанням учасників виборчих процесів Міжнародної фундації виборчих систем в Україні(IFES); Інститут публічної політики та консалтингу.

Завершився захід майстер-класами з підвищення рівня обізнаності учнів у сфері виборів. Відбулось ознайомлення з інструментами електронної демократії в Україні та практикою її застосування в громадському житті.

Більше фотографій за посиланням: http://gymnasium.com.ua/school_life/photo/367/