ПОДІЯ
Математика онлайн!
28.04.2020
Математика онлайн!
Як ви думаєте, чи міг шведський підприємець Ніклас Зеннстрем з групою колег винайти Skype, якби не вчив в школі математику? Напевно ні.І саме за допопомоги Skype і Zoom сьогодні вся наша шкільна родина займається в рамках Globe Online School.

І ми сьогодні тішимось, що жоден урок математики не втрачений. Ми йдему в ногу з програмою, відкриваємо нові технологічні можливості навчання, надихаємо дітей на розв'язання складних завдань із зірочкою. Давайте трішки заглянемо на уроки наших вчителів математики.

Вчитель математики 6-8 класів Світлана Перекальська на уроках геометрії не обходиться без застосунку GeoGebra. Адже правильно побудований рисунок - половина успіху при розв'язанні геометричних задач всіх тем. Особливо коли наш 6 клас вивчає тему "Паралельні та перпендикулярні прямі. Декартова система координат".

Ми продовжуємо вести робочі зошити. Хіба це не звичайний урок? Звісно, звичайний! Нехай і поряд улюблений кіт чи чашка чаю. Але все як потрібно: зошит, підручник, циркуль, олівець, гарний настрій.

І, знаєте, онлайн-уроки - це не шоу чи якесь вільне дозвілля. Це тривала підготовка вчителя, що вимагає чітких алгоритмів, продуманих наперед дій, максимальної дисципліни та, звичайно, почуття гумору.

І коли 10 клас працює з вчителем Костянтином Піддубним над тригонометричними рівняннями, то вони зосереджені та активні, як і завжди. До речі, вони вже починають повторювати матеріал за рік.

А наші дев'ятикласники з вчителем розв'язали більше 20 варіантів збірників математичних завдань ДПА. Як ми знаємо, державну підсумкове атестацію скасували, проте наш 9 клас до неї повністю підготовлений. Насправді, добре тренування перед фінальним іспитом у 11 класі. Нічого марного не буває.

Вчитель математики Влада Піньковська додатково на кожному уроці у 5 та 6 класах використовує платформу idroo, яка дає можливість розв‘язувати приклади та задачі на електронній дошці. Учні можуть записувати самостійно розв‘язання задач або виправляти своїх одноліток завдяки спільному доступу.

Дуже зручно нашим математикам проводити моніторингові роботи на платформі Classtime. Хоча більш ефективною виявилася для 8-10 класів платформа "Мій клас". Платформи дозволяють надати теоретичний матеріал, підготувати тренувальні вправи та перевірні роботи.

Так, ми вийдемо з карантину. Педагоги - більш сильніші інноваційно, учні - з міцними знаннями та виконаною програмою, батьки - більш терплячими та уважними до знань дітей!

Дякуємо всім нашим учням, вчителям і батькам за командну роботу. Тримаймося! Залишилось ще трохи!

Більше фотографій за посиланням: http://gymnasium.com.ua/school_life/photo/461/