ПОДІЯ
Світ німецької мови
22.02.2021
Світ німецької мови
У цьому році Тиждень німецької мови пройшов результативно, творчо та цікаво. Він тривав з 08 лютого по 12 лютого для учнів 5-11 класів.

Тиждень німецької мови розпочався з епохи Середньовіччя, а саме із готичного письма - рукописних шрифтів, що виникли у Франції та Німеччині в середині ХІ століття. Учні вивчали види цього письма, розширяли свій світогляд та взяли активну участь у завданні дня: «Спробуй, розшифруй!». Потрібно буоло розібрати відомий вірш Tеодора Шторма «Meeresstrand», написаний готичним шрифтом.

Цікава атмосфера панувала також у краєнознавчій вікторині «Країни, де говорять німецькою». Учні 5-11 класів мали змогу відчути себе справжніми ведучими інтелектуальної гри. Протягом дня вони задавали питання, підраховували зароблені бали та обирали переможців. Найкмітливішими щодо німецької культури та мови виявилися учні 6-С класу.

З метою розвитку пізнавального інтересу до німецької культури та літератури було проведено конкурс під назвою «Wer bin ich» («Хто ж я?»). Наші вчителі підготували портрети та коротку біографію відомих німецьких та австрійських особистостей, а завданням учнів було відгадати та записати правильне ім’я. Найбільшого успіху в конкурсі досягли учні 9 класу.

А на завершення в рамках тижня було проведено традиційне німецьке свято «Fasching» («Karneval»). Учні 5, 6 та 7 класів переодягалися у карнавальні костюми, співали веселі карнавальні пісні та заряджали усіх своїм радісним настроєм.

Ліцеїсти із задоволенням беруть участь у шкільних заходах в рамках тижня німецької мови, а ми, в свою чергу, переконані, що важливим засобом мотивації учнів до вивчення німецької мови є залучення їх до цікавої шкільної роботи, яка дає необмежені можливості для творчості як учителям, так і учням.