ПОДІЯ
Математичний тиждень
09.02.2021
Математичний тиждень
Новий семестр ми відкриваємо з тижня математики, який пройшов з 1 по 5 лютого в ліцеї. Заходи були спрямовані на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до математики. Так, кожного дня учням видавалася “задача для” підвищеної складності.

З неймовірними математичними досягненнями людства та проблемами, що мають вирішити наступні покоління, учні 10 та 11 класів ознайомились під час перегляду документального фільму «Велика таємниця математики» учнями 9 та 11 класів. Також 10 клас підготував проектні роботи на тему «Математичні софізми, парадокси, паралогізми».

Цікавими виявились уроки наших вчителів математики. Так, Влада Пінковська провела відкритий урок на тему «11 доведень теореми Піфагора», Оксана Зайцева - гру «Інтелектуальний фітнес» для учнів 8-мих класів. В рамках змагань учні відповідали на теоретичні питання та розв’язували прикладні задачі.

Особливою забавою стали математичні змагання, як-от: квест «Математичні перегони», в якому брали участь 7 класи, «Математичні бої» для учнів 5-х та 6-х класів. Учні розв’язували задачі та шукали вчителів, щоб обміняти правильні відповіді на наступну задачу. В результаті здобув перемогу 7-b клас.