ПОДІЯ
Подорож машиною часу
04.03.2021
Подорож машиною часу
Історія – життєва наука. Хоча б тому, що дуже важко вчитися на її помилках. Але для наших ліцеїстів надзвичайно важливо вміти розрізняти історичну правду від міфів та ідеологічних фейків. Вміти опановувати історичні знання у нестандартних формах та в азартній боротьбі. Так, саме цьому і був присвячений насичений тиждень історії в ліцеї.

Почали його наші семикласники, які зійшлися в запеклому історичному поєдинку за легендарний приз – «дванадцятки» для всього класу з історії України. В рівній боротьбі з рахунком 7,5:6 перемогу здобув 7-А клас, заслужено отримавши свій приз.

5 клас проявив свою творчість, письменницькі навички та державницьке мислення в конкурсі історичного есе на тему «Що я змінив в країні, якби став президентом?». За результатами конкурсу, Андрій Клименко був визначений адміністрацією школи як найбільш достойний есеїст та нагороджений спеціальним подарунком від школи. Серед інших, варто виділити прекрасні роботи Єлизавети Етеліс та Артема Теслі, які отримали 2 та 3 місця. Окремо варто виділити проектну роботу Єлизавети, яку можна хоч зараз використовувати з метою проведення просвітницької кампанії.

Посеред тижня азарт боротьби між класами вийшов на якісно новий рівень: учні 8 класів продемонстрували глибокі знання історії, вміння приймати стратегічні рішення та волю до перемоги в історичних боях між 8-А та 8-С. Рахунок під час зустрічі неодноразово змінювався, лідируючі мінялись місцями – але, зрештою, команда 8-А класу вирвала заповітну перемогу. За переказами, вони пронеслись коридорами школи тріумфальним вихором, який окремі вчителі описали словами «Що це було?».

Згодом до естафети підключилися старші представники учнівського колективу 9-10 класів, які взяли участь у традиційній шкільній науково-практичній конференції. Проба пера в науковій діяльності завершилася безсумнівним успіхом: незважаючи на окремі інциденти неймовірного хвилювання, учні продемонстрували вміння аналізувати інформацію та робити власні висновки. Окремо варто відзначити прекрасну роботу Христини Куц та неординарний підхід і сміливість висловлювати нетипові погляди Івана Сальникова.

Сюрпризом тижня стала зупинка машини часу від учнів 11 класу, які організували костюмовану подорож з минулої історичної епохи, поспілкувалися з учнями різних класів, запропонувавши свою перспективу нинішньому поколінню та спонукаючи цінувати час, в який ми живемо.