ПОДІЯ
У зв'язку з карантином ми запустили "Globe Online School"
13.03.2020
У зв'язку з карантином ми запустили "Globe Online School"

Так, шкільні класи пусті через оголошений карантин. Так, перед країною сьогодні важке випробування - збереження здоров'я дітей, не втратити людяність та скласти іспит на соціальну відповідальність. Але освіта - це безперервний процес.

Буквально за один день команда "Міжнародної школи Глобус" мобілізувалась та запустила власний дистанційний освітній проект "Globe Online School".

І цього хотіли не лише батьки і наші вчителі. Цього бажали наші учні. Відверто зізнаємось, деякі учні навіть плакали через карантин і заборону відвідувати навчальний заклад.

І поки інші навчальні заклади задають лише домашнє завдання на дні карантину, обмежуються листуванням, завданнями через соціальні мережі чи асинхронним навчанням, ми запустили повноцінне віртуальне навчання за допомоги сервісу Skype в форматі навчальних онлайн-конференцій.

Чому Skype, а не GoogleTalk чи наша власна платформа Teams? Опитування показало, що саме Skype охоплює близько 80% учасників освітнього процесу в нашій школі. Додатково навчати дітей користуванню цим сервісом не було потрібно.

Як нам це вдалось?

- ми швидко доєднали тих дітей до Skype, які не мали попередньої авторизації;

- наша IT-служба перевірила якість відео- та аудіозв'язку персональних ноутбуків нашого ресурсного центру;

- ми склали окремий розклад онлайн-уроків, дотримуючись перерв та вікових особливостей учнів;

- класні керівники налагодили безпосередній зв'язок з батьками кожної дитини щодо перевірки якості інтернету та технічних можливостей комп'ютерів дітей;

- ми провели серію підготовчих тренінгів для вчителів щодо алгоритмів та технічного супроводу проведення онлайн-занять;

- вчителі перебудували методологію занять, зробили акцент на хмарних технологіях, відеоконтенті, інтерактивних тестах, електронних підручниках та навчальних тренажерах;

- впровадили blended leaning (учень засвоює одну частину матеріалу самостійно, а потім з вчителем через онлайн-урок вирішує практичні вправи);

- застосували технологію брікотажу (використання для навчання всього, що є під рукою).

Якість освіти та здоров'я дітей для нас - найважливіші пріоритети. Ми раді, що знайшли оптимальний механізм їх розумного поєднання! Ми виконуємо приписи контролюючих органів, однак за жодних обставин не допустимо невиконання навчальних програм та зниження якості освіти здобувачів.

Дякуємо батькам за допомогу та розуміння. Вчителям за витримку та креативність. Звісно, й учням, для яких навчання стало справжньою інтелектуальною та емоційною насолодою.