ПОДІЯ
Тиждень української мови та літератури
18.11.2019
Тиждень української мови та літератури
Протягом Тижня української мови учні залучилися до флешмобу «Я читаю». У кожному класі відбулися презентації улюблених книг – діти ділилися враженнями від прочитаного, мотивували однокласників до читання. Спектр читацьких інтересів виявився дуже великим – від дитячої літератури до складних філософських творів. Цікаві сюжети, інтриги – мету досягнуто: ми обмінювалися не тільки книгами, а ще й емоціями!

Також започатковано проект «Буккросинг». Із рук у руки, від серця до серця! У школі створено літературний куточок, щоб діти могли обмінюватися книжками. Учні 5-11 класів принесли книги, якими захотіли поділитися з друзями. Цікавість і насолода – головне, що маємо отримати від читання. А коли знаємо уподобання друзів, то процес стає ще захопливішим!

Під час Тижня української мови вивчали нормативні наголоси, згадували осінню лексику, українську абетку від Ангола до Янгола, з’ясовували, як перейти на українську і головне – засвідчували любов до мови!

07 листопада між учнями 7-а та7-с класів відбулася інтелектуальна гра «Мовознавчий турнір». На цьому заході учні мали можливість перевірити всі свої раніше набуті знання з української мови та літератури, продемонструвати творчі вміння, кмітливість та винахідливість. Турнір складався з кількох етапів конкурсів: «Візитна картка», «Розминка», «Жартівлива торбинка», «Відгадай прислів’я», «Родина, «Пісенний», «Поєдинок капітанів».

Завершився тиждень 8 листопада написанням ХІХ Всеукраїнського диктанту національної єдності, до якого вже традиційно долучилися учні 5-11 класів. Писали під диктовку зі всією Україною, відправляли написане на сайт українського радіо, відчуваючи єдність з нашою єдиною державою.