ПОДІЯ
Поетична весна
20.03.2018
Поетична весна

19 березня на базі Міжнародної школи Глобус відбувся ІІ (районний) етап конкурсу «Поетична весна». Ми радо зустрічали обдаровану молодь Деснянського району. Серед присутніх гостей в актовій залі школи була методист Науково-методичного центру Деснянського районного відділу освіти, вчителі шкіл, батьки.

У конкурсі взяли участь юні поети різних вікових категорій – від 1 до 11 класу.

На розсуд журі учасники подавали кілька своїх поетичних робіт, одну з яких репрезентували публічно. Зі сцени звучали твори різної тематики – про весну й рідну землю, героїв України й власну сім’ю, про тварин і відчуття Бога, реалії сьогодення й думки, звернені в майбутнє. Конкурсанти не лише проникливо читали вірші, а й демонстрували акторську майстерність, свідчили неповторний авторський почерк. Яскравою знахідкою стала співана поезія однієї з учасниць. Молоді поети вражали журі оригінальними образами, емоційністю, модерністю текстів, тонким відчуттям поетичного слова.

Знаково, що конкурс відбувся в День народження великої української поетеси – Ліни Василівни Костенко. Тож кожний учасник ще раз переконався в тому, що «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Для проведення цього заходу біля актової зали та на головній сцені флорист-дизайнер нашої школи створила квітковий арт-простір, де діти могли зробити світлини на пам’ять про зустріч з поезією та весною.

«Поетична весна» ще раз дала можливість усім охочим долучитися до дивовижного світу мистецтва як до джерела духовності й стала справжнім святом творчості, весни, молодості й натхнення.